2009. szeptember 18., péntek

Almatorta

Hozzávalók:
12,5 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 4 dkg cukor, 1 tojás, 1 tk. reszelt citromhéj, csipet só, 60 dkg savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál calvados (almalével helyettesíthető), liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a formát kikenjük, kilisztezzük. A lisztet 7 dkg vajjal, 3 dkg cukorral, a tojással, a citromhéjjal és a sóval tésztává gyúrjuk.
A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy pereme is legyen. A tészta alját megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.
Az almákat negyedeljük, meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, a cikkeket felszeleteljük és tetőcserépszerűen elrendezzük a tésztán. 3 dkg vajat felolvasztunk, és a calvadosszal, a citromlével és a maradék cukorral elkeverve az almára öntjük. További 30 percig sütjük.

3 megjegyzés:

attism írta...

Ezt is érdemes megnézni: http://recept.try.hu - Melinda receptes oldala

szjaori írta...

nagyon gusztán néz ki a süti biztos finom lehet.
Érdekességnek ajánlom figyelembe.
http://konyv-konyvek.hu/dr_oetker_villamgyors_aprosutemenyek

www.martipiercing.com írta...

Most sül a sütőben, picit változtattam rajta 5 dkg japán szilva is került bele, a calvados helyett pedig almás Berentzen. Ezenkívül nyírfacukorral és graham liszttel csinálom :)