2008. december 17., szerda

Ischler


Tésztája ugyanúgy készül, mint a linzernek:

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db egész tojás, 24 dkg margarin + egy pici a tepsik kikenéséhez, (tetejére: étcsokoládé, kis margarin, kókuszreszelék), lekvár a darabok összeragasztásához.


Elkészítés:

A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.)Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk párosan.Vajazott, lisztezett gyúródeszkára tesszük a linzereket és langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és egy tetejét. Tetejére csokimázt teszünk (egy kis ét tortabevonót megolvasztunk harmadannyi margarinnal kis tűz felett, majd fejjel lefele belemártjuk az összeragasztott ischler szeleteket. Míg folyékony a tetején a csokimáz, a közepére kis kókuszreszeléket szórunk.Általában csak másnapra puhul meg a levegő páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések: