2009. január 2., péntek

Keksztekercs


Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, kb. 1 dl tej Krém: 15 dkg rama margarin, 10 dkg porcukor - habosra keverve


Elkészítés:

Őröld meg vagy törd össze a kekszet, majd add hozzá a cukrot, a vajat és a kakaót. Keverd jól össze, és adj hozzá annyi tejet, amennyit felvesz (kb. 1 dl). Pihentesd 30 percig, utána porcukrozott gyúródeszkán sodord ki. A kinyújtott tekercset megkenjük a margarinos krémmel, majd feltekerjük szorosan. Hűtőben alufóliába tekerve dermedésig hagyjuk, majd utána szeleteljük.

3 megjegyzés:

Timi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Vismajro írta...

A tejjel vigyázzatok, én 4x adagot csináltam, 4dl tej után kevésnek éreztem, bele ment még 2 deci, nos, hát túloztam, így véletlenül sem lehetett tekercset csinálni belőle(azért keksz-minibombáknak elfogyott), ragadt mindenhova, esélytelen volt kinyújtani. Csak egy jótanács.

Leslie Pearl írta...

ez hány főre készíthető el?