2008. december 3., szerda

Csokis korong


Hozzávalók:

15 dkg + 3 dkg fehér csokoládé, 12-13 dkg vaj, 8-8 dkg kristály- és barna cukor, csipetnyi só, 1 zacsló vaníliás cukor, 1 tojás, 22 dkg + 1 ek. liszt, fél teáskanál sütőpor, 2 tk. kakaópor, 3 dkg étcsokoládé, sütőpapír, nejlonzacskó

Elkészítés: A 15 dkg fehér csokoládét finomra daraboljuk. Robotgép haberőjével a vajat, a cukrot, a sót meg a vaníliás cukrot addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Beledolgozzuk a tojást, rászitáljuk a sütőporral elvegyített 22 dkg lisztet, és beleforgatjuk a felaprított fehér csokoládét.A tésztát két egyforma adagra osztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a kakaóport, a másik adagba 1 ek. lisztet vegyítünk. Két, sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi halmot rakunk és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Rácsra szedve kihűtjük. A maradék fehér csokoládét meg az étcsokoládét külön-külön finomra aprítjuk, majd meleg vízfürdőben megolvasztjuk és nejlonzacskóba töltjük. A zacskók egyik sarkát levágjuk, és a korongokat kidíszítjük. Kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések: