2009. január 4., vasárnap

Fekete erdei tekercs


Hozzávalók:

5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín


Elkészítés:

Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, alulról a második sínen, 225 fokon 6-8 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát egy másik nedves ruhával letakarjuk.

A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A befőttet lecsöpögtetjük. A durvára felaprított csokoládét nem túl forró vízfürdőben megolvasztjuk. Vízfürdőben a többi tojást a maradék cukorral a cukor feloldódásáig verjük, majd hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. A forró pálinkában feloldott zselatint és a csokoládét a fehér krémbe vegyítjük. Végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a lecsöpögtetett meggyet. A piskótát keresztben félbevágjuk. A krémmel megkent lapokat a konyharuha segítségével feltekerjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Nincsenek megjegyzések: