38 dkg margarin, 30 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 9 tojás, 20 dkg darált mogyoró, 1,5 zacskó sütőpor, 45 dkg liszt, 2 dl erős kávé, 6-7 ek. kávélikőr, 2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez), 1 liter tej, 250 gramm tejszín, 1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, a díszítéshez: 1-2 evőkanál kakaópor és kávészemek
Elkészítés:
A margarint krémesre keverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként a vajas keverékbe dolgozzuk. A mogyorót és a sütőport a lisztbe vegyítjük, majd a kávéval és a likőrrel váltakozva a masszához adjuk. A tojásfehérjéket 2-3 adagban kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A pudingport a maradék tejjel és cukorral elkszítjük a szokott módon. Tálba öntjük, folpackkal letakarjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe állítjuk. Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt és a hideg pudingba forgatjuk. A krémet hullámosan a süteményre kenjük, és fél órára hűtőbe tesszük. A süteményt meghintjük kakaóporral és 20 szeletre vágjuk. A maradék tejszínből vert habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A szeleteket habrózsákkal, a lecsöpögtetett barackokkal és kávészemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése