Hozzávalók:
20 dkg liszt, 15 dkg darált dió vagy mandula, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, csipetnyi só, 20 dkg barack- vagy ribizlilekvár, 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet a darált dióval meg a cukorral vegyítsd el, majd a vajjal, a tojássárgájával é pici sóval gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Fóliába csomagolva legalább egy órára hűtsd be – de az sem baj, ha egy éjszakán át pihen.
Lisztezett deszkán nyújtsd 4-5 mm vastagra és egy nagyobb, kb. 8-9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben 175 fokon süsd szép zsömleszínűre. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral ragassz össze, majd a gőz felett megolvasztott, a vajjal fényesre kevert csokoládéval vond be.
20 dkg liszt, 15 dkg darált dió vagy mandula, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, csipetnyi só, 20 dkg barack- vagy ribizlilekvár, 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet a darált dióval meg a cukorral vegyítsd el, majd a vajjal, a tojássárgájával é pici sóval gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Fóliába csomagolva legalább egy órára hűtsd be – de az sem baj, ha egy éjszakán át pihen.
Lisztezett deszkán nyújtsd 4-5 mm vastagra és egy nagyobb, kb. 8-9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben 175 fokon süsd szép zsömleszínűre. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral ragassz össze, majd a gőz felett megolvasztott, a vajjal fényesre kevert csokoládéval vond be.
1 megjegyzés:
Ezt ismerem egy könyvből, már sütöttem, és jobb, mint a cukrászdai, szomszédok, család egyaránt oda volt érte. Még a két és fél éves gyerekem is megevett több darabot naponta, aki sosem eszik, csak iszik.
Juli
Megjegyzés küldése