Hozzávalók 24 darabhoz:
30 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 10 tojás, 2 kg félzsíros tehéntúró, 3 zacskó vaníliaízű pudingpor (főzős), 25 dkg darált mák, a tepsi kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa, porcukor vagy szórócukor
Elkészítés:
Robotgéppel a kétféle cukrot a tojásokkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a pudingporral simára kevert túrót. A masszát 1 bögrényi kivételével margarinnal alaposan kikent, zsemlemorzsával meghintett 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. A mákot a maradék túrómasszába forgatjuk, majd a tepsibe kanalazzuk, és a kétféle masszát késsel vagy villával márványosra kikeverjük. (Ízlés szerint a darált mákhoz keverhetünk porcukrot is.). Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órán át sütjük. (Végezzünk tűpróbát!). Ha megsült, rácsra borítjuk, majd teljesen kihűtjük, végül 24 darabra vágjuk. Porcukorral vagy szórócukorral meghintve kínáljuk. Kávé vagy tea egyaránt remekül illik hozzá.
30 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 10 tojás, 2 kg félzsíros tehéntúró, 3 zacskó vaníliaízű pudingpor (főzős), 25 dkg darált mák, a tepsi kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa, porcukor vagy szórócukor
Elkészítés:
Robotgéppel a kétféle cukrot a tojásokkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a pudingporral simára kevert túrót. A masszát 1 bögrényi kivételével margarinnal alaposan kikent, zsemlemorzsával meghintett 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. A mákot a maradék túrómasszába forgatjuk, majd a tepsibe kanalazzuk, és a kétféle masszát késsel vagy villával márványosra kikeverjük. (Ízlés szerint a darált mákhoz keverhetünk porcukrot is.). Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órán át sütjük. (Végezzünk tűpróbát!). Ha megsült, rácsra borítjuk, majd teljesen kihűtjük, végül 24 darabra vágjuk. Porcukorral vagy szórócukorral meghintve kínáljuk. Kávé vagy tea egyaránt remekül illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése