Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1-1 csomag vaníliás cukor és sütőpor, 4 tojás, 2-3 evőkanálnyi tejföl
- a töltelékhez: 1 kg alma, 10 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 1 citrom, 1 kiskanál fahéj,
- a tetejére: 1 tojás
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a vajjal. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy jól formázható legyen. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni.
Eközben az almát tisztítsd meg, reszeld le. Facsard rá a citrom levét, ízesítsd cukorral, őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal.
A tésztát oszd kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra. Az egyik tésztalapot fektesd sütőpapírral borított tepsibe, szórd meg darált dióval. Egyenlegesen simítsd rá az almás tölteléket és fedd be a másik lappal.
Villával szurkáld meg, kend le felvert tojással és máris mehet a forró sütőbe! 180 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Négyeztekre vágva, porcukorral megszórva kínáld. Ünnepi alkalmakkor pedig egy kis borhabbal sem utolsó.
50 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1-1 csomag vaníliás cukor és sütőpor, 4 tojás, 2-3 evőkanálnyi tejföl
- a töltelékhez: 1 kg alma, 10 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 1 citrom, 1 kiskanál fahéj,
- a tetejére: 1 tojás
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a vajjal. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy jól formázható legyen. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni.
Eközben az almát tisztítsd meg, reszeld le. Facsard rá a citrom levét, ízesítsd cukorral, őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal.
A tésztát oszd kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra. Az egyik tésztalapot fektesd sütőpapírral borított tepsibe, szórd meg darált dióval. Egyenlegesen simítsd rá az almás tölteléket és fedd be a másik lappal.
Villával szurkáld meg, kend le felvert tojással és máris mehet a forró sütőbe! 180 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Négyeztekre vágva, porcukorral megszórva kínáld. Ünnepi alkalmakkor pedig egy kis borhabbal sem utolsó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése