Hozzávalók:
2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kiskanál cukor, 10 dkg margarin, 30 dkg grahamliszt, 15 dkg finomliszt, 1 kiskanál só, 1-1 evőkanál tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag vegyesen, kedvünk szerint.
- a tetejére: 1 tojás
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és megfuttatjuk. A kétféle lisztet tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a margarint, a sót és megdagasztjuk. (Ha a tészta túlságosan keménynek bizonyul, kevés vizet adjunk hozzá.) A jól kidolgozott tésztába belegyúrjuk a magokat és letakarva a kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra nyújtjuk és egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét bevagdossuk, felvert tojással megkenjük.
Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk és 15 percnyi kelesztés után előmelegített sütőbe toljuk. 190 fokon 15-18 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Melegen és hidegen egyaránt finom.
2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kiskanál cukor, 10 dkg margarin, 30 dkg grahamliszt, 15 dkg finomliszt, 1 kiskanál só, 1-1 evőkanál tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag vegyesen, kedvünk szerint.
- a tetejére: 1 tojás
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és megfuttatjuk. A kétféle lisztet tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a margarint, a sót és megdagasztjuk. (Ha a tészta túlságosan keménynek bizonyul, kevés vizet adjunk hozzá.) A jól kidolgozott tésztába belegyúrjuk a magokat és letakarva a kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkán kétujjnyi vastagra nyújtjuk és egy 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét bevagdossuk, felvert tojással megkenjük.
Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk és 15 percnyi kelesztés után előmelegített sütőbe toljuk. 190 fokon 15-18 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Melegen és hidegen egyaránt finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése