2008. szeptember 8., hétfő

Habcsók


Hozzávalók:
6 tojásfehérje, 1 evőkanál citromlé, 35-40 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
- a krémhez: fél adag csokoládékrém, 15 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét verd kemény habbá. Add hozzá apránként a porcukrot, a citromlevet, ízesítsd vaníliás cukorral. Állítsd gőz fölé, és addig verd, míg sűrű, fényes masszává válik. Töltsd csillagcsöves habzsákba, és a sütőpapírral borított tepsire nyomj „csókokat”. Langyos sütőben szárítsd ki. A kész csókokból kettőt-kettőt tapassz össze csokoládékrémmel, majd mártsd őket félig gőz felett megolvasztott csokoládéba. Rácsra téve hagyd kihűlni.

Csokoládékrém:
25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 3 evőkanál tej
A kakaóport forrázd le a tejjel. A vajat a cukorral keverd habosra, majd dolgozd bele a tejes kakaót is.

Nincsenek megjegyzések: