2008. szeptember 11., csütörtök

Mézeskalácspuding


Hozzávalók:
4 tojás, 4 evőkanál méz, 2 dl tej, 30 dkg mézeskalácsmorzsa, 1 narancs, 2 evőkanál cukor, 5 dkg mazsola, 5 dkg darált dió, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál zselatin
- a tálaláshoz: cukrozott gyümölcsök és málnaszörp

Elkészítés:
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. Ráöntjük a tejet, beleszórjuk a mézeskalácsmorzsát és fél órán át pihentetjük. Ezalatt a narancs sárga héját vékonyan lehámozzuk, felcsíkozzuk és kevés, cukorral ízesített vízben megpároljuk. (2 evőkanál narancslekvárral is helyettesíthetjük.)
A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót meg a rumot a tojásos masszához adjuk. A narancshéj főzőlevében feloldjuk a zselatint, és a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt a masszába forgatjuk, azután az egészet fóliával bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben 4-5 óra alatt megdermesztjük.

Nincsenek megjegyzések: