2008. szeptember 12., péntek

Szedres muffin finom szederszósszal


Hozzávalók 12 darabhoz:
2 ½ bögre finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, ½ bögre vaj, ¼ bögre cukorszirup, 2 tojás, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 bögre alacsony zsírtartalmú tej, fél bögre friss vagy mirelit fekete szeder, porcukor
- a szederszószhoz: 2 evőkanál feketeszeder-szörp vagy –püré, 1 teáskanál porcukor, fél bögre alacsony zsírtartalmú tejföl

Elkészítés:
A lisztet szitáld össze a sütőporral, majd keverd hozzá a cukrot, végül ujjaddal fúrj a közepébe egy lyukat. Olvaszd meg a vaja, valamint a cukorszirupot. Lágyan verd fel a tojást, a szódabikarbónát keverd el a tejben, majd a tojással, valamint az olvasztott vajjal öntsd a lisztes keverékhez. Tedd bele a szedret is, s keverd össze.
A tésztát kanalazd kivajazott formákba, majd 180 fokon 20 percig vagy tűpróbáig süsd. Melegen, porcukrozva, a szederszósszal tálald.
A szederszósz elkészítéséhez a szederlevet (vagy szörpöt) keverd össze a tejföllel, valamint a porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: