Hozzávalók 30 mini vagy 12 normál méretű muffinhoz:
2 bögre finomliszt, 3 teáskanál sütőpor, 50 gramm vaj, 1 tojás, 100 g feta sajt, 1 bögre tej, 1 bögre felaprított, kimagozott olívabogyó, 1 teáskanál rozmaring
Elkészítés:
Szitáld össze a lisztet, valamint a sütőport egy edénybe, majd ujjaddal fúrj egy lyukat a keverék közepébe. Olvaszd meg a vajat, majd keverd ki a tojással. A sajtot darabold 1 cm-es kockákra. A vajas masszát, tejet, sajtot, olívabogyókat, valamint a rozmaringot add a liszthetz, s gyengéden keverd össze.
A tésztát kanalazd a kivajazott formák ¾ részéig, majd 190 fokon, 10-15 percig vagy tűpróbáig süsd, ha mini formát használtál, illetve 20-25 percig, ha normál méretűt. Melegen, sajttal vagy hideg füstölt tarjával tálaljuk.
2 bögre finomliszt, 3 teáskanál sütőpor, 50 gramm vaj, 1 tojás, 100 g feta sajt, 1 bögre tej, 1 bögre felaprított, kimagozott olívabogyó, 1 teáskanál rozmaring
Elkészítés:
Szitáld össze a lisztet, valamint a sütőport egy edénybe, majd ujjaddal fúrj egy lyukat a keverék közepébe. Olvaszd meg a vajat, majd keverd ki a tojással. A sajtot darabold 1 cm-es kockákra. A vajas masszát, tejet, sajtot, olívabogyókat, valamint a rozmaringot add a liszthetz, s gyengéden keverd össze.
A tésztát kanalazd a kivajazott formák ¾ részéig, majd 190 fokon, 10-15 percig vagy tűpróbáig süsd, ha mini formát használtál, illetve 20-25 percig, ha normál méretűt. Melegen, sajttal vagy hideg füstölt tarjával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése