Hozzávalók:
1 csomag leveles vajastészta, 1 tojás, só
- a töltelékhez: 8 dkg liszt, 5 dl tej, 2 tojás, 8+15 dkg reszelt sajt, 10 dkg vaj, őrölt bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra. Vágd kétujjnyi széles csíkokra. A tésztacsíkok egyik szélét kend meg felvert tojással és fém sütőhengerekre vagy farudakra (fakanálnyéle) csavard fel. A rolókat hempergesd meg finoman, majd ecseteld meg tojással.
Sorakoztasd tepsire, és tedd máris forró sütőbe, 200 fokon 10-15 perc alatt süsd szép aranyszínűre. Még melegen húzd le a sütőformáról és hagyd kihűlni.
A krémhez a tejet a liszttel főzd sűrűre. A tűzről levéve dolgozz bele két tojást, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd a 8 dkg sajtot és a vajat is add hozzá.
A kihűlt krémmel töltsd meg a tésztarolókat, a két végüket nyomd reszelt sajtba.
1 csomag leveles vajastészta, 1 tojás, só
- a töltelékhez: 8 dkg liszt, 5 dl tej, 2 tojás, 8+15 dkg reszelt sajt, 10 dkg vaj, őrölt bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra. Vágd kétujjnyi széles csíkokra. A tésztacsíkok egyik szélét kend meg felvert tojással és fém sütőhengerekre vagy farudakra (fakanálnyéle) csavard fel. A rolókat hempergesd meg finoman, majd ecseteld meg tojással.
Sorakoztasd tepsire, és tedd máris forró sütőbe, 200 fokon 10-15 perc alatt süsd szép aranyszínűre. Még melegen húzd le a sütőformáról és hagyd kihűlni.
A krémhez a tejet a liszttel főzd sűrűre. A tűzről levéve dolgozz bele két tojást, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd a 8 dkg sajtot és a vajat is add hozzá.
A kihűlt krémmel töltsd meg a tésztarolókat, a két végüket nyomd reszelt sajtba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése