Hozzávalók:
10 dkg tisztított törökmogyoró (vékony barna héjától is megfosztott), 20 dkg finom liszt, 3 evőkanál keserű kakaópor, 1 cs. Sütőpor, 3 tojás, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 15 dkg csokoládés mogyorókrém, 0,5 dl tej
- a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 10 dkg rama margarin
Elkészítés:
A mogyorót a serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió- vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk.
A tojást a porcukorral habosra verjük, majd a puha margarint és a puha mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk.
Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a mogyorókrémes masszával a háromnegyedükig töltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon, légkeveréses sütőben 160 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem! Ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, csak kiskanállal lehet majd kiszedni!
A mához valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.
10 dkg tisztított törökmogyoró (vékony barna héjától is megfosztott), 20 dkg finom liszt, 3 evőkanál keserű kakaópor, 1 cs. Sütőpor, 3 tojás, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 15 dkg csokoládés mogyorókrém, 0,5 dl tej
- a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 10 dkg rama margarin
Elkészítés:
A mogyorót a serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió- vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk.
A tojást a porcukorral habosra verjük, majd a puha margarint és a puha mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk.
Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a mogyorókrémes masszával a háromnegyedükig töltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon, légkeveréses sütőben 160 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem! Ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, csak kiskanállal lehet majd kiszedni!
A mához valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése