2008. szeptember 12., péntek

Pudingkrémes koszorú


Hozzávalók:
1 zacskó vanília ízű pudingpor (főzős: ½ liter tejhez), 28 dkg cukor, 5,5 dl tej, 40 dkg vaj, 1 zacsk vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 5 tojás, kb. 23 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítő, 1 zacskó sütőpor, 20 dkg ribizli- vagy málnalekvár, 10 dkg szárazon pirított mandulapehely, csipetnyi só, margarin

Elkészítés:
A pudingport 8 dkg cukorral és fél liter tejjel elkészítjük a szokott módon. Hűlni hagyjuk, aztán előkanalanként 25 dkg puha vajba dolgozzuk. A többi vajat kikeverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és sóval. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat és a citromhéjat, majd beleforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elvegyített lisztet. Közben kb. fél dl tejjel fellazítjuk. Margarinnal kikent, morzsával hintett koszorúformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 35 percig sütjük.
A tésztát utána háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral és rásimítjuk a krém ¼ részét. A második lapot megkenjük a maradék krém felével. Befedjük a harmadik lappal, bevonjuk a maradék krémmel, majd megszórjuk mandulával és lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések: