2008. szeptember 11., csütörtök

Sajtos háromszög


Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
310 g rikotta sajt, 310 g feta sajt, 4 tojás, fehér bors, 1 csomag réteslap, 125 g olvasztott vaj

Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy edényben alaposan keverd össze a rikottát, a feta sajtot, valamint a tojásokat. Fehér borssal ízesítsd.
Az olvasztott vajjal kenj meg egy réteslapot, majd tegyél rá egy újabb réteget. A tésztát hosszában vágd négyfelé. A háromszögek kialakításához a csík jobb alsó sarka mellé tegyél egy púpozott teáskanál sajtos keveréket. Ezt a sarkot hajtsd a masszára, bal oldal felől, átlósan, kis háromszög alakban. Jobbról balra folytasd a hajtogatást a csík végéig. A háromszög tetejét kend meg olvasztott vajjal, majd tedd egy tepsibe. Addig ismételd a folyamatot, míg a sajtos massza el nem fogyott.
Kb. 20 percig süsd a háromszögeket, vagy míg aranybarnák nem lesznek.

Nincsenek megjegyzések: