2008. szeptember 7., vasárnap

Krémes


Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott vajas-leveles tészta, 6 tojás, 2 dl tej, 6 dkg rétesliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor

Elkészítés:

A felengedett leveles tésztát nyújtsd fél centi vastagra, kétszer akkora legyen, mint a legkisebb tepsi. Széltében felezd el, szurkáld meg villával és fektesd sütőpapírral borított sütőlemezre. Forró sütőbe tolva 220 fokon süsd meg. Készítsd el a krémet. Ehhez a tojássárgákat a liszttel meg egy kevés tejjel keverd simára.
A tejet a cukorral forrald fel, öntsd bele a tojásos keveréket és lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve könnyedén forgasd bele a habbá vert tojásfehérjét is.
Az egyik kisült tésztalapot fektesd a kistepsibe. Simítsd el rajta a krémet, hagyd szikkadni 10-15 percig.
A másik tésztát vágd egyforma négyzetekre, úgy helyezd a krémre. Kicsit rá is nyomkodhatod, majd hűtőszekrényben hagyd megdermedni. Tálalás előtt a tésztanégyzetek közt szeleteld.

Nincsenek megjegyzések: