2008. szeptember 8., hétfő

Lekváros bukta


Hozzávalók:
Kb. 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 15 dkg vaj, só, 1 citrom reszelt héja
- a töltelékhez: 20 dkg barackíz

Hozzávalók:
Kevés langyos tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztet szitáld át, azután a kovásszal, a tojássárgájákkal, a porcukorral, a fele olvasztott vajjal, a sóval és citromhéjjal ízesítve dagaszd meg. Letakarva keleszd a duplájára.
Finoman átgyúrva, lisztezett deszkán nyújtsd kisujjnyi vastagra, és szabd kb. 8x8 cm-es négyzetekre. Mindegyik közepére halmozz egy kanálnyi lekvárt, tekerd össze, a két végét ujjaddal nyomkodd be. A maradék margarinnal megkenve sorakoztasd tepsibe. Még egyszer keleszd meg, majd told előmelegített sütőbe és 180 fokon süsd szép pirosra. Porcukorral megszórva kínáld.

1 megjegyzés:

Tom and Zsofi írta...

Ma keszitettem buktat ezzel a receptel es nagyon finom lett. Kenyer sutovel dagasztottam, nagyon hamar meg lett. Toltelek barmi lehet. En friss epreket lereszeltem es cukorral osszekevertem, levet leszurtem. Ha szep fenyesre szeretned a tetejet elkesziteni akkor tojas feherjevel kend meg. Nagyon finom lett. A parom teljesen odaig van