2008. szeptember 8., hétfő

Kókusz csiga, keksz tekercs


Hozzávalók:
50 dkg keksz, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál kakaópor, 1 dl feketekávé, 1 dl rum, 5-6 evőkanál baracklekvár
- a töltelékhez: 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék
- a tetejére: kókuszreszelék

Elkészítés:
A kekszet daráld le, majd a puha margarinnal, a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd a hűtőszekrénybe, amíg a krém elkészül. Ehhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre. A margarint a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el.
A kekszes masszát simítsd nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöld fel. Szórj rá kókuszreszeléket, s mielőtt felszeletelnéd, hűtsd be.

Nincsenek megjegyzések: