2008. szeptember 7., vasárnap

Őszibarackos túrótorta


Hozzávalók:
2 tojás, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 5-6 evőkanál tej
- a túrókrémhez: 50 dkg túró, 2 dl joghurt, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 citrom, 1 dkg zselatinpor
- a tetejére: 50 dkg őszibarack, 3 dl szűrt baracklé, 1 csomag tortazselépor

Elkészítés:
A tojásokat a vajjal és a cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet és dolgozd össze alaposan. A masszát simítsd kivajazott, liszttel meghintett kapcsos tortaformába és előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg.
Eközben készítsd el a túrókrémet. Ehhez a túrót törd át szitán, keverd simára a joghurttal. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és citromlével.
A zselatint kevés vízben (vagy szűrt baracklében) oldd fel, langyosítsd meg, és forgasd a túrókrémbe. A túrós masszát egyengesd el a kihűlt tésztalapon, és tedd a hűtőszekrénybe. Ha megdermedt, a tetejét barackszeletekkel rakosgasd ki csinosan.
A tortazseléport szórd a baracklébe, és a leírás szerint elkészítve öntsd a torta tetejére. Ha ez is megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeletelheted fel.

Nincsenek megjegyzések: