2008. szeptember 17., szerda

Tejszínes málnatorta


Hozzávalók:
3 tojás, 20 dkg cukor, csipetnyi só, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 tk. sütőpor, 10 dkg mogyorós grillázs, 30 dkg málna, 3 g színtelen zselatin, 50 dkg mascarpone (natúr krémsajt), 75 dkg túró, 1 zacskó vanília ízű öntetpor (főzős), 450 g tejszín, sütőpapír, porcukor

Elkészítés:
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a tojássárgájákat, rászitáljuk az étkezési keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, végül beleforgatunk 8 dkg feldarabolt grillázst. A tésztát sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon 20-25 percig sütjük. A zselatint feloldjuk a csomagoláson olvasható módon. A túrót kikeverjük az öntetporral, a mascarponéval és a maradék cukorral. Beleforgatjuk a felvert tejszínt. A pürésített, átpasszírozott málnát elvegyítjük a feloldott zselatinnal.
A túrókrémet két részre osztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a málnapürét. A kihűlt piskótát félbevágjuk éles késsel. Az alsó lapra rásimítjuk a málnakrémet. A másik lappal befedjük, a fehér krémmel megkenjük, és 4 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A karima eltávolítása után a torta oldalát megkenjük a tejszínhabbal, és a maradék grillázzsal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: