2008. szeptember 10., szerda

Epres túrókocka


Hozzávalók:
1 db kész piskótalap (vagy egy 4 tojásból sütött piskóta), 3 evőkanál eperlekvár, 50 dkg túró, 10 dkg porcukor, 1 citrom, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál zselatin, 2 dl tejszín
- a tetejére: 60 dkg eper, 2 csomag gyümölcszselépor, 0,5 dl eperszörp

Elkészítés:
A piskótalapot megfelelő méretű, zsírpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd zsírpapírból kb. 5 dm magas karimát hajtogatunk köré. Eperlekvárral megkenjük. A túrót szitán áttörjük, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A túrós krémet a lekváros piskótára simítjuk, és 1-2 óra alatt megdermesztjük. A megtisztított eperszemekkel szépen kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport az előírásnak megfelelő arányban elkeverjük a felhígított eperszörppel, és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre csorgatjuk. Ha megdermedt, kockákra vágva, esetleg tejszínhabsapkával a tetején tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: