Hozzávalók:
20 dkg cérnametélt, csipetnyi só, 10 dkg mazsola, 1 dl fehérbor, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 cs. Vaníliás cukor, 40 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 1 csomag réteslap, 6 dkg vaj
Elkészítés:
A mazsolát áztasd a borba. A tésztát sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral, add hozzá a vaníliás cukrot, a túrót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt. Végül forgasd bele a tésztát, a lecsöpögtetett mazsolát és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Egy mély tepsit kenj ki vajjal, és béleld ki két réteg réteslappal úgy, hogy a tepsi szélén bőven túllógjon. Simítsd bele a tésztás masszát, takargasd be a réteslapokkal, közben mindegyiket locsold meg a maradék, olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig süsd. Hagyd pihenni néhány percig, aztán kockára vágva, porcukorral meghintve, tejföllel, vagy gyümölcsöntettel kínáld.
20 dkg cérnametélt, csipetnyi só, 10 dkg mazsola, 1 dl fehérbor, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 cs. Vaníliás cukor, 40 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 1 csomag réteslap, 6 dkg vaj
Elkészítés:
A mazsolát áztasd a borba. A tésztát sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral, add hozzá a vaníliás cukrot, a túrót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt. Végül forgasd bele a tésztát, a lecsöpögtetett mazsolát és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Egy mély tepsit kenj ki vajjal, és béleld ki két réteg réteslappal úgy, hogy a tepsi szélén bőven túllógjon. Simítsd bele a tésztás masszát, takargasd be a réteslapokkal, közben mindegyiket locsold meg a maradék, olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig süsd. Hagyd pihenni néhány percig, aztán kockára vágva, porcukorral meghintve, tejföllel, vagy gyümölcsöntettel kínáld.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése