2008. szeptember 7., vasárnap

Banános kalács


Hozzávalók:
6 dkg vaj, 1 dl tej 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál citromlé, 6 dkg cukor, 2 nagyobb banán, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 5 dkg durvára vágott dió

Elkészítés:
A vajat a tejjel, a tojásokkal, a vaníliás cukorral, a citromlével és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport meg a fahéjat, és alaposan kidolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a karikára vágott banánt.
A masszát sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába töltjük, tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
Felszeletelve, porcukorral meghintve, vagy vajjal, mézzel kínáljuk.

2 megjegyzés:

Melinda Varga-Tímár írta...

Én most sütöttem hétvégén húsvétra, nagyon-nagyon finom és egyszerű elkészíteni!

Melinda Varga-Tímár írta...

Én most sütöttem hétvégén húsvétra, nagyon-nagyon finom és egyszerű elkészíteni!