2008. szeptember 10., szerda

Deáktorta


Hozzávalók:
15 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 15 dkg őrölt mandula, 0,5 dl tej, 9 tojásfehérje, 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 15 dkg házi málnalekvár, 1 tábla tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a mandulát, a tejet, majd a cukor másik felével felvert tojásfehérjehabot, végül beleforgatjuk a lisztet.
A masszát vajjal kikent tortaformába simítjuk, és sütőben megsütjük. Onnan kivéve a még meleg tortalapot félbevágjuk, és megtöltjük málnalekvárral.
Felolvasztott csokoládéval vonjuk be, majd hűtőbe téve jól lehűtjük.
Tálaláskor a felszeletelt tortát tejszínhabbal díszítve adjuk az asztalra.

Nincsenek megjegyzések: