2008. szeptember 7., vasárnap

Sajtos muffin


Hozzávalók 12 darabhoz:
Fél bögre erős ízű reszelt sajt, 2 bögre finomliszt, 4 teáskanál sütőpor, ¼ teáskanál só, ¼ teáskanál mustárpor, frissen őrölt fekete bors, 2 tojás, 1 bögre tej, ¼ bögre szezámmag

Elkészítés:
A reszelt sajtot tedd nagy edénybe. Szitáld hozzá a lisztet, sütőport, majd add hozzá a sót, mustárport, valamint a frissen őrölt borsot.
A tojást lágyan verd fel tejjel. A lisztes keverék közepébe ujjaddal fúrj egy lyukat, a tojásos masszát pedig öntsd bele. A tésztát kanalazd a kivajazott formák ¾-éig, majd szórd meg a szezámmaggal. Süsd 200 fokon 12-15 percig vagy tűpróbáig.

Nincsenek megjegyzések: