2008. szeptember 10., szerda

Fekete erdő torta


Hozzávalók:

1 kész kakaós piskótalap
- a töltelékhez: 3 dl meggylé, 1 csomag vaníliás pudingpor, 6 dkg cukor, 20 dkg meggybefőtt, 2 evőkanál zselatin, 6 dl tejszín, 2 evőkanál cukor
- a díszítéshez: 6-8 dkg csokoládéforgács, 1 dl tejszín, esetleg néhány szem meggybefőtt

Elkészítés:
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű rémmé. A tűzről levéve szórd bele a kimagozott meggyet is. A zselatint áztasd 1 dl vízbe, majd melegítsd addig, amíg teljesen feloldódik. A tejszínt verd kemény habbá, csorgasd bele a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön töltsd habzsákba.
A piskótát vágd három lapba, két lapot fektess egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomd rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon.
A lapokat helyezd egymásra, fedd be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vond be, majd tedd hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Végül az oldalát szórd be csokoládéforgáccsal, a tetejét díszítsd tejszínhabbal, meggyszemekkel.

Nincsenek megjegyzések: