2008. szeptember 7., vasárnap

Epres piskótarolád


Hozzávalók:
1 készen kapható, vagy 7 tojásból sütött piskótatekercs, 1 csomag eper ízű pudingpor, fél liter tej, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál eperlikőr, 30 dkg eper

Elkészítés:
A pudingot főzd meg a leírás szerint. Amíg hűl, a többi cukrot a vajjal keverd habosra. Az epret tisztítsd meg. A már hideg pudingot keverd össze a habos, cukros vajjal és a likőrrel ízesítsd. Szép egyenlegesen simítsd a krém kétharmadát a piskótára, majd csavard föl.
A többi krémmel vond be körös-körül, villával cifrázd meg, borzold fel, és tedd a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt szeleteld fel, csinosan díszítsd ki eperszemekkel, esetleg néhány csepp eperszörpöt pettyegess a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: