2008. szeptember 13., szombat

Kürtőskalács


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 tojás, 2 tojássárgája, 8 evőkanál porcukor, 1 dkg élesztő, 2,5 dkg tej, 10 dkg vaj, só

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal, felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk. Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.
A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett sütjük, állandóan forgatva. Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott vajjal. Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rákaramellizáljuk.
Tálaláskor a kürtőskalács mellé áfonyalekvárral díszített vaníliamártást adunk.

Nincsenek megjegyzések: