2008. szeptember 9., kedd

Hólabda


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1-1 evőkanál vaj és rum, 1 tojássárgája, csipetnyi só
- a sütéshez: olaj
- a tetejére: porcukor

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, a rummal és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk.
A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A csíkokat egyenként laza mozdulatokkal gömbbé formáljuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük és porcukorban meghempergetve kínáljuk.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Ezzel a receptel valami nagyon nem stimt! Énprobáltam, de ezt sajna semmi nem tartja össze!!

Asmodeus írta...

Nem csodálom hogy nem sikerült, én is kipróbáltam, dupla adagból, legalább 6 dl tej kellett hozzá, hogy összeálljon a tészta.