2008. szeptember 11., csütörtök

Mandulás-mazsolás sütemény


Hozzávalók:
22 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál mézessütemény fűszer, 2 tojás, 2 dl joghurt, 0,5 dl frissen préselt narancslé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg daráltl mandula, 3 evőkanál olaj, 10 dkg mazsola
- a díszítéshez: kb. 10 dkg hámozott mandula

Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a sütőporral, a mézessütemény-fűszerrel összevegyítjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, belisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. A tetejét kidíszítjük, az egész mandulaszemekkel, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.
Még melegen forró rácsra csúsztatjuk, s ha kihűlt, cikkekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: