2008. szeptember 8., hétfő

Citromtorta


Hozzávalók:
Egy kerek piskótalap, 3-4 evőkanál citrom- vagy narancslikőr, 4 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 citrom, 4 tojássárgája, 20 dkg cukor, 30 dkg vaj
- a díszítéshez: citromgerezdek

Elkészítés:
A krémhez a tejet a pudingporral, a citrom lereszelt héjával és levével, a tojássárgájákkal meg a cukorral dolgozd jól össze. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, vigyázva mert könnyen odakap!
A vajad keverd ki habosra, majd apránként a főzött krémet is dolgozd bele. A piskótalapot vágd négybe. A lapokat egyenként öntözd meg likőrrel, kend meg krémmel és helyezd őket egymásra. A maradék krémmel vond be a torta oldalát meg a tetejét, esetleg keveset csillagcsöves nyomózsákba is tölthetsz, és kicifrázhatod vele a kész tortát. Tedd hűtőszekrénybe egy-két órára, hogy szépen lehessen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések: