2008. szeptember 12., péntek

Rumos, mazsolás diótorta


Hozzávalók 12 szelethez:
10-10 dkg vaj és porcukor, 3 tojássárgája, 1,5 dl tej, 15 dkg darált dió, fél dl rum, 30 dkg piskótakorong, kb. 5 dkg mazsola, 15 dkg ribizlilekvár, 20 dkg ét tortabevonó,
- a díszítéshez: 15 dkg málna, 2 ek. pirított mandulapehely

Elkészítés:
A vajat krémesre keverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot. A piskótákat összetörjük, és a masszába vegyítjük. Végül beleforgatjuk a mazsolát és 26 cm átmérőjű kerek lappá formáljuk. Alufóliával kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, székét a karimához nyomkodjuk, tetejét elsimítjuk. Éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
A karimát levesszük, és a tortát egyenletesen megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a vízfürdőben megolvasztott bevonót, majd újra a hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt málnával és mandulapehellyel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: