2008. szeptember 11., csütörtök

Málnás kupola


Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag (20 dkg) fagyasztott leveles tészta, 1 tojás, 2 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 40 dkg „gurulós” málna

Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. 8 darab, egyenként kb. 10-12 cm átmérőjű körlapot vágunk ki belőle. 4 dg-ot felvert tojással megkenünk, és sütőpapírral borított tepsire fektetjük őket. A többi korongot is tojással megkenjük, rácsosan kb. 1 cm-enként bevagdossuk és egy-egy 6 cm magas, tűzálló félgömb formára helyezzük. A tésztával borított formákat is a tepsire tesszük, és forró sütőbe tolva, 220 fokon, 6-8 perc alatt aranysárgára sütjük. A kerek tésztalapokat kistányérra csúsztatjuk, és vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal bevonjuk. Rászórunk egy maréknyi tisztított málnát, és egy rácsos tésztakupolával az egészet beborítva máris tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: