2008. szeptember 9., kedd

Non plus ultra


Hozzávalók:
28 dkg liszt, 24 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 2-3 evőkanál tej
- a tetejére: 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor,
- a megtöltéshez: 10-15 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat. Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot. A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd szép aranyszínűre. Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.

Nincsenek megjegyzések: