2008. szeptember 6., szombat

Kókuszkocka


Hozzávalók:
- a tésztához:
35 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, 20 dkg barnacukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 20 dkg puha rama margarin, 2 evőkanál keserű kakaópor, 1 tojássárgája, 3 evőkanál tejföl
- a tepsi kikenéséhez: margarin, finomliszt
- a töltelékhez: 5 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék
- a mázhoz: 4 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál rum

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél centiméter vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 35 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

1 megjegyzés:

fairy666 írta...

A máz tojás sárgáját is tartalmaz, amit ha csak úgy egymagában ennénk, szalmonellát is okozhat...miért nem kell a mázzal együtt sütni a süteményt?