2008. szeptember 18., csütörtök

Barackos krémszelet


Hozzávalók:
1 nagy doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt, 50 dkg vaj, 30 dkg cukor, 6 tojás, 35 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 2 ek. kakaópor, 1 zacskó vaníliaízű pudingpor, (fél liter tejhez: főzős), fél liter tej, 30 dkg fehér csokoládé, 5 g kókuszzsír (esetleg vaj), a tepsi kikenéséhez kevés margarin, a szóráshoz: kakaópor

Elkészítés:
A sárgabarackbefőttet jól lecsöpögtetjük. Robotgép habverőjével 25 dkg vajat habosra keverünk 25 dkg porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és a vajas masszába dolgozzuk. A tészta felét margarinnal alaposan kikent kb. 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. A kakaóport a maradék tésztába keverjük.
A kakaós tésztát a világosra simítjuk, és kirakjuk a fél barackokkal. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a megmaradt cukorral és 6 ek. tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kb. 1 percig főzzük, majd tálba öntjük, és folpackal letakarva hűlni hagyjuk.
Robotgép habverőjével krémesre keverjük a maradék vajat. A kihűlt pudingot evőkanalanként a vajba vegyítjük. A krémet a tésztára kenjük, és kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
A feldarabolt fehér csokoládét és kókuszzsírt (vagy vajat) megolvasztjuk forró vízfürdőben, és kevergetve kihűtjük. A mázat a sütemény tetejére kenjük, és villával hullámokat húzunk bele. Végül megszórjuk kakaóporral. Rombusz alakban felszeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: