2008. szeptember 5., péntek

Duna hullám


Hozzávalók:
- a tésztához: 37,5 dkg margarin, 25 dkg kristálycukor, 7 tojás, 25 dkg finom liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanálnyi mandulabél, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2-3 evőkanál tej
- a töltelékhez: 1 üveg (40 dkg) meggybefőtt
- a tetejére: 1 csomag vanília ízű pudingpor, 5 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor
- a mázhoz: 20 dkg tortabevonó étcsokoládé, 3-4 dkg margarin

Elkészítés:
A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét apróra vágott mandulával, a másikat kakaóval és a tejjel keverjük össze. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok), kb. 30 percen át sütjük, majd hűlni hagyjuk.

A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.

A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

Nincsenek megjegyzések: