2008. szeptember 6., szombat

Mogyorókrémes, csokimázas muffin


Hozzávalók:
10 dkg tisztított törökmogyoró (vékony barna héjától is megfosztott), 20 dkg finom liszt, 3 evőkanál keserű kakaópor, 1 cs. Sütőpor, 3 tojás, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 15 dkg csokoládés mogyorókrém, 0,5 dl tej
- a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 10 dkg rama margarin

Elkészítés:
A mogyorót a serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió- vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk.
A tojást a porcukorral habosra verjük, majd a puha margarint és a puha mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk.
Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a mogyorókrémes masszával a háromnegyedükig töltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon, légkeveréses sütőben 160 fokon) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem! Ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, csak kiskanállal lehet majd kiszedni!
A mához valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.

Nincsenek megjegyzések: