Hozzávalók:
- a tésztához: 10 dkg margarin, 50 dkg finom liszt, 2 db tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 8 evőkanál tej
- a krémhez: 30 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, fél liter tej, 10 dkg rama margarin.
Elkészítés:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 fokon.
Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálcára.
A kész pitéket éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával), és másnap kis kockákra szeleteljük.
A krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk.
- a tésztához: 10 dkg margarin, 50 dkg finom liszt, 2 db tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 8 evőkanál tej
- a krémhez: 30 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, fél liter tej, 10 dkg rama margarin.
Elkészítés:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 fokon.
Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálcára.
A kész pitéket éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával), és másnap kis kockákra szeleteljük.
A krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése