Hozzávalók:
30 dkg margarin, 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 2 db tojássárgája, 1 db egész tojás, fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, porcukor a szóráshoz.
Elkészítés:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzháadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percig hideg helyre tesszük pihentetni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk.
Megolajozott sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk.
30 dkg margarin, 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 2 db tojássárgája, 1 db egész tojás, fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, porcukor a szóráshoz.
Elkészítés:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzháadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percig hideg helyre tesszük pihentetni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk.
Megolajozott sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése