Hozzávalók:
- a tésztához: 6 db tojásfehérje, 12 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 3 evőkanál rétesliszt, fél zacskó sütőpor,
- a töltelékhez: 12 dkg margarin, 6 db tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg csokoládédara, 1,5 dl feketekávé
Elkészítés:
A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót, a lisztet és sütőport. Könnyedén összekeverjük, és a masszát egy kikent sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 fokon. Kihűtjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládédarát és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor kihűlt, a kihabosított margarinnal összekeverjük, azután a krémet rákenjük a tésztára.
A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és a szeleteket egy-egy szem kávéval díszítjük.
- a tésztához: 6 db tojásfehérje, 12 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 3 evőkanál rétesliszt, fél zacskó sütőpor,
- a töltelékhez: 12 dkg margarin, 6 db tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg csokoládédara, 1,5 dl feketekávé
Elkészítés:
A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót, a lisztet és sütőport. Könnyedén összekeverjük, és a masszát egy kikent sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 fokon. Kihűtjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládédarát és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor kihűlt, a kihabosított margarinnal összekeverjük, azután a krémet rákenjük a tésztára.
A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és a szeleteket egy-egy szem kávéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése