Hozzávalók:
- a külsejéhez: 30 dkg darált dió, 20 dkg barna cukor, 5 dkg keserű kakaópor, 1 tojás, 2 evőkanál rum
- a belsejéhez: 10 dkg rama margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
- a forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék
- a díszítéshez: 15 szem fél dióbél
Elkészítés:
Először a belsejéhez valókat gyújruk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.
A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint mikor szilvásgombócot készítünk.
Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
- a külsejéhez: 30 dkg darált dió, 20 dkg barna cukor, 5 dkg keserű kakaópor, 1 tojás, 2 evőkanál rum
- a belsejéhez: 10 dkg rama margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
- a forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék
- a díszítéshez: 15 szem fél dióbél
Elkészítés:
Először a belsejéhez valókat gyújruk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.
A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint mikor szilvásgombócot készítünk.
Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése