2008. szeptember 5., péntek

Csokoládétorta


Hozzávalók:
- a piskótalaphoz: 5 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 20 dkg finom liszt, fél csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó
- a mázhoz: 15 dkg étcsoki
- a töltelékhez: 25 dkg margarin, 3 db egész tojás, 15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál instant kávé, 1 dl tej

Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőporos lisztet és a kakaót. Óvatosan összekeverjük, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük kb. 175 fokon. A piskótalapot kihűtjük.
Vízgőz felett kb. 10 percig állandó keverés mellett főzzük a tejben elkevert tojás, cukor, vaníliás cukor és instant kávé keverékét. Ha a krém megfőtt, kihűtjük, majd belekeverjük a habosított margarint. A krémmel megkenjük a piskótalapot, és bevonjuk csokoládémázzal.

Megjegyzés: Különleges díszítést készíthetünk, ha a torta bizonyos részeit fehér csokival vagy fehér mázzal (cukor és citromlével felvert tojásfehérje keverékével) vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések: