2008. szeptember 6., szombat

Joghurtos pite


Hozzávalók:
- a tésztához: 15 dkg margarin, 4 db tojás sárgája, 10 dkg cukor, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, egy kevés só, reszelt citromhéj
- a töltelékhez: 4 pohár natúr joghurt, 1 pohár tejföl, 5 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 4 db tojásfehérje

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találnánk, akkor tegyünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe.
A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a fölvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.
Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180 fokon. Megszórjuk cukorral és melegen, vagy hidegen tálaljuk.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Kiprobaltam a receptet. Nagyon finom, bar a töltelék soknak bizonyult. A kepen lathato töltelekreteghez kepest az enyem 3x vastagabb. Legkozelebb fele annyi tejfollel es 2 doboz joghurttal probalkozom.