Hozzávalók:
- a tésztához: 10 dkg margarin, 20 dkg finom liszt, 8 dkg porcukor, egy csipetnyi sütőpor, 1 db tojás
-a töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál cukor, 2 pohár tejföl, 25 dkg kimagozott meggy
- az öntethez: fél liter meggykompót lé, 2 csomag tortazselé
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük.
Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 fokon. A meggyléből, a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.
- a tésztához: 10 dkg margarin, 20 dkg finom liszt, 8 dkg porcukor, egy csipetnyi sütőpor, 1 db tojás
-a töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 3 evőkanál cukor, 2 pohár tejföl, 25 dkg kimagozott meggy
- az öntethez: fél liter meggykompót lé, 2 csomag tortazselé
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük.
Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 fokon. A meggyléből, a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nekem ez a tesztamennyiseg vagy fel centi vastagon vagy fel tepsire lett eleg. biztos, hogy ezek a mennyisegek?
hm. nekem meg a tészta nagyon kemény lett, meg odafogott, és tepsistöl el lehett dobni...valami nem ok ezzel....
Megjegyzés küldése